Nieuws/Financieel
436823
Financieel

Nikkei sluit wisselvallige dag met winst

TOKIO (AFN) - De Japanse Nikkei-index is vrijdag met winst de handel uitgegaan, al zag het daar eerder op de dag niet naar uit. Beleggers in Azië wisten echter tijdig de nieuwe stimuleringsmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) te herijken. Bankaandelen bleken populair. De zwakkere yen was daarnaast goed nieuws voor exporteurs.

De Nikkei eindigde 0,5 procent hoger op 16.938,87 punten, nadat eerder op de dag nog een verlies tot 1,5 procent op de koersborden stond. Banken als Mitsubishi UFJ Financial Group en Sumitomo wonnen tot 3,5 procent. Ook aandelen van bedrijven die veel exporteren waren in trek. Zo steeg Nikon 1,8 procent en dikte Canon 1,9 procent aan. Toyota herstelde van een eerder verlies van ruim 2 procent, maar sloot nog wel een fractie in de min.

Elders in het Verre Oosten steeg de Kospi in Seoul 0,1 procent. De All Ordinaries in Sydney won 0,3 procent. In Hongkong stond de Hang Seng tussentijds 0,6 procent hoger. De hoofdgraadmeter in Shanghai koerste nagenoeg gelijk aan de slotstand van donderdag.