Nieuws/Financieel
437296
Financieel

Wisselkoersen drukken omzet Hunter Douglas

ROTTERDAM (AFN) - Hunter Douglas heeft vorig jaar de omzet zien dalen, onder meer door negatieve wisselkoerseffecten. Dat bleek woensdag uit de jaarcijfers van de raambekleder.

Hunter Douglas zette voor 2,55 miljard dollar aan opbrengsten in de boeken. Dat is 5 procent minder dan een jaar eerder. De nettowinst kwam uit op 156,1 miljoen dollar, bijna een kwart hoger dan een jaar eerder.

Noord-Amerika vertegenwoordigde 47 procent van de omzet, Europa 36 procent en Australië 3 procent. In die gebieden stegen de volumes. in Latijns-Amerika en Azië, beiden goed voor 7 procent van de omzet, daalden de volumes. Raambekledingproducten vertegenwoordigden 83 procent van de omzet en bouwproducten en overige producten 17 procent.

Hunter Douglas stelt een dividend voor van 1,50 euro per aandeel. Een jaar eerder kwam het dividend nog uit op 1,35 euro. Voor het nieuwe jaar voorziet het bedrijf een trage groei in de Verenigde Staten, een stabiel economisch klimaat in Europa en een aanhoudend moeilijk economisch klimaat in Azië en Latijns-Amerika. Concrete cijfermatige prognoses gaf de onderneming niet.