Nieuws/Financieel
437845
Financieel

ING: particuliere belegger helpen met garanties

AMSTERDAM - Europa groeit te traag, omdat particuliere beleggers niet durven te investeren. Het ontbreekt ze aan zekerheden, die de Europese toezichthouders en beleidsmakers zouden moeten bieden, aldus ING-topman Ralph Hamers.

Echte groei komt pas op gang als particulieren met hun geld in bedrijfsleningen stappen, deel gaan nemen aan crowd funding en hun spaargeld anderszins te gelde willen maken, stelt Hamers in gesprek met Bloomberg.

Vertrouwen winnen

Per land moeten de beleidsmakers stappen nemen om dat vertrouwen te herwinnen. Dat kan als particulieren de voorwaarden  van beleggingen heel helder vinden, suggereert de topman met een van de grootste spaarbanken van Nederland.

Beleggers leggen nu soms toe op hun bewaarde spaargeld bij banken, terwijl de Europese Centrale Bank de tarieven al op een laagterecord heeft staan.

Fintech-investering

Het concern onderzoekt momenteel investeringen in financiële technologie. ING overweegt startups met nieuwe technologie in financiële dienstverlening over te nemen.

In januari investeerde Hamers al in WeLab, de startup voor online verstrekken van leningen. En kocht in september vorig jaar Qustomer, de Belgische site waar klanten bonuspunten krijgen bij aankoop van producten. Daarnaast kocht ING Kabbage, het Amerikaanse leenplatform voor particulieren.

Lees hier al het nieuws over ING