Nieuws/Financieel
439576
Financieel

Pharming-partner keldert op onderzoek SEC

AMSTERDAM - Het aandeel van Pharming-partner Valeant is maandag bijna 20% onderuit gegaan. Het faramaciebedrijf bevestigde dat beurswaakhond SEC onderzoek doet naar het bedrijf.

Dit onderzoek staat los van eerder onderzoek naar Salix Pharmaceuticals, de overname van het Canadese bedrijf. Valeant bevestigde maandag alleen het onderzoek, het meldde niet wat de SEC op het oog heeft.

Farmaceut Valeant trok maandag zijn eerder gedane financiële voorspellingen in en stelde de presentie van de jaarcijfers, die voor maandag op de rol stond, tot nader order uit.

Het concern kocht eerder Sprout, fabrikant van de lustopwekkende pil voor vrouwen.

Postorderapotheek

De partner van Pharming wil wachten tot een intern onderzoek naar zijn boekhouding helemaal is afgerond.

Valeant stond de afgelopen maanden zwaar onder de druk op de beurs vanwege een onduidelijke omzetconstructie met postorderapotheek Philidor Rx Services. Vorige week werd bekend dat het bedrijf door fouten in de boekhouding een aantal eerder gemelde winstcijfers over 2014 en 2015 moet aanpassen.

Longontsteking

Het farmacieconcern moest het sinds eind december tevens stellen zonder Michael Pearson. Die kwam tijdelijk buitenspel te staan door een zware longontsteking. Inmiddels is bekend dat hij zijn werkzaamheden als topman hervat. Maar hij geeft tegelijkertijd zijn functie als voorzitter van het bedrijf op. Die rol wordt overgenomen door bestuurslid Robert Ingram.

Lees hier alles over Pharming