Nieuws/Financieel
439683
Financieel

'Maart wordt mooie beursmaand'

AMSTERDAM - Na de nogal wisselvallige beursmaand februari zal maart positief uitpakken voor de AEX-index. Althans, dat verwachten deelnemers aan de DFT-poll. Een meerderheid rekent op een stijging voor de Amsterdamse graadmeter.

De AEX eindigde januari nog op ruim 431 punten, maar zakte in februari diep weg. Vanaf het laagste punt van 382 punten medio deze maand is de index weer opgekrabbeld, maar staat per saldo nog steeds onder de stand van eind januari.

De meerderheid van de ruim 3300 stemmers denkt dat maart betere tijden gaat brengen. Van de deelnemers denkt 28% dat de AEX met 1 tot 4% gaat stijgen volgende maand. Een kwart denkt dat de stijging zelfs boven de 4% zal uitkomen.

Verder denkt ook nog een redelijk grote groep (17%) dat de AEX zijwaarts zal bewegen en eind maart op ongeveer hetzelfde niveau zal koersen als nu.

Uitgesproken negatief is 18%. Die stemmers denken dat de AEX meer dan 4% zal dalen in maart. De overige 12% van de deelnemers rekent op een daling van 1 tot 4% voor de Amsterdamse hoofdgraadmeters.