Nieuws/Financieel
439798
Financieel

'Cijfers PostNL in lijn met verwachtingen'

AMSTERDAM (AFN) - De jaarresultaten die PostNL maandag rapporteerde zijn ongeveer in lijn met de verwachtingen. Dat schrijft analist Andre Mulder van Kepler Cheuvreux in een commentaar.

PostNL behaalde afgelopen jaar een ebit van 303 miljoen euro. De consensus lag op 295 miljoen euro. De onderliggende daling van het postvolume was volgens Mulder gelijk aan voorgaande kwartalen, maar het pakketvervoer groeide een stuk sterker.

Ruben Devos van KBC noemde de resultaten iets beter dan verwacht. Ook hij wees met name op de sterke ontwikkeling van het pakketvervoer, en daarnaast op de sterke kasstroom. De winstprognose voor dit jaar (een ebit tussen de 220 en 260 miljoen euro) komt overeen met waar de markt op rekent.

Sterke resultaten

ING sprak van ,,sterke resultaten'' van het postbedrijf. Die zullen beleggers volgens analist Marc Zwartsenburg geruststellen, ook omdat er zicht blijft op een dividend vanaf 2017. Het bedrijf gaf dat zelf ook aan, maar met de kanttekening dat dit afhankelijk is van de rentestand en de overname van TNT door FedEx.

Kepler Cheuvreux heeft een reduce-advies met een koersdoel van 2,80 euro. KBC hanteert een hold-advies met een richtprijs van 3,60 euro. ING heeft een koopadvies en ziet de komende twaalf maanden ruimte voor een koersstijging tot 5,30 euro.

PostNL stond maandagochtend na dik een uur handel op het Damrak 4,3 procent hoger op 3,63 euro. Het was daarmee koploper in de nagenoeg vlakke MidKap.