Nieuws/Financieel
439846
Financieel

AND schort overnamegesprekken op

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (AFN) - AND International Publishers heeft de verkennende gesprekken met meerdere partijen over een mogelijk bod op het bedrijf tot nader order opgeschort. Dat werd maandag bekendgemaakt.

Aanhoudende en recente positieve ontwikkelingen rondom het bedrijf hebben de kaartenmaker tot dat besluit doen komen. Zo heeft AND een licentieovereenkomst, die wereldwijde kaartdekking omvat, gesloten met ,,een van de grootste internetbedrijven van Europa''. Die levert een substantiële bijdrage aan de omzet voor dit jaar. De naam van de partij werd niet prijsgegeven.

Maar met de deal borgt AND nu al een minimale omzet van 6,5 miljoen euro. Dat is een duidelijke groei ten opzichte van 2015. Toen kwamen de opbrengsten uit op 6 miljoen euro, werd eveneens maandag bekendgemaakt. Onder de streep kwam er vorig jaar, op basis van voorlopige cijfers, een winst van 3,2 miljoen euro door. De definitieve jaarcijfers worden gepubliceerd op 17 maart.

De gesprekken die AND voerde bevonden zich overigens nog in een vroeg stadium en waren opgezet ,,vanuit belangstelling in de markt''.