Nieuws/Financieel
440427
Financieel

Ex-topman PostNL aan de slag bij concurrent

AMSTERDAM (AFN) - Voormalig topman Harry Koorstra van PostNL wordt president-commissaris bij SHM, het moederbedrijf van Sandd. Dat maakte dat post- en pakketbedrijf, de belangrijkste uitdager van marktleider PostNL in Nederland, donderdag bekend.

Koorstra neemt de voorzittershamer per 1 maart over van Ronald van de Laar, die de dagelijkse leiding bij Sandd op zich neemt. Met zijn komst krijgt Sandd volgens Van de Laar ,,een ervaren bestuurder met veel marketing- en logistieke kennis aan boord''.

De aanstaande president-commissaris roemde Sandd als ,,een ondernemend en innovatief bedrijf, dat een mooie positie in een uitdagende markt heeft weten op te bouwen''. Om de onderneming verder te laten groeien is volgens de gewezen topman van voormalig monopolist PostNL wel een ,,gelijk speelveld'' nodig.

Slaande deuren

Koorstra vertrok in april 2012 met slaande deuren bij PostNL. Hij kon niet langer door een deur met de raad van commissarissen van het postbedrijf. Onder zijn leiding liep een grote reorganisatie bij PostNL uit op een fiasco en raakte het bedrijf mede door oplopende pensioenlasten ook financieel in zwaar weer.

Bij Sandd vertrok afgelopen najaar algemeen directeur Haico Meijerink na een conflict over de te volgen koers. Het bedrijf, dat vooral post bezorgt voor bedrijven en instellingen, heeft de laatste maanden meer voormalige managers van PostNL op topposities aangesteld.