Nieuws/Financieel
440520
Financieel

John de Mol vergroot belang in Delta Lloyd

AMSTERDAM (AFN) - John de Mol heeft zijn belang in Delta Lloyd vergroot. Dat bleek donderdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Het kapitaalbelang en stemrecht dat De Mol heeft in de verzekeraar is nu 5,02 procent, waarmee hij de op drie na grootste aandeelhouder is. Dat was eerder nog 3,02 procent. De mediaondernemer en miljardair heeft ook belangen in andere aan de Amsterdamse beurs genoteerde ondernemingen, zoals PostNL en TomTom.

Een woordvoerder van De Mol liet tegen persbureau Bloomberg weten ,,positief'' te zijn over de claimemissie van de verzekeraar. Woensdag werden de plannen voor de emissie bijgesteld. Delta Lloyd mikt nu op een opbrengst van 650 miljoen euro, in plaats van de eerder aangekondigde 1 miljard euro. Een zegsman van Delta Lloyd wilde overigens niet reageren op het grotere belang van De Mol.

Aandeel

Toen de omvang van de emissie nog op een miljard stond, kwam er veel kritiek op. Volgens persbureau Reuters waren zeker vijf grootaandeelhouders van Delta Lloyd van plan tegen te stemmen. Volgens ingewijden vertegenwoordigen ze zeker 32 procent van de aandelen Delta Lloyd. De Mol werd toen nog gerekend tot die groep, evenals Fir Tree Partners, Fubon, Greenlight Capital en Highfields Capital. Onduidelijk is of het standpunt van deze vier is veranderd.

Het aandeel Delta Lloyd stond donderdag omstreeks 15.20 uur 2,2 procent hoger. Vorig jaar was de verzekeraar nog het slechtst presterende aandeel in hoofdindex AEX. De harde koersdruk werd veroorzaakt door zorgen van beleggers over het vermogen van Delta Lloyd om het kapitaal te versterken vanwege strengere regels.