Nieuws/Financieel
440529
Financieel

‘Geen economische rampspoed'

Hoewel beleggers er voorlopig goed aan doen om voorzichtig de aandelenmarkten te betreden, is er geen reden om te vrezen dat de mondiale economie op korte termijn in een recessie terecht komt. Dat stelt strateeg James Swanson van de Amerikaanse vermogensbeheerder MFS. 

Volgens Swanson worden beleggers overspoeld door zorgwekkende berichten onder meer over grote problemen in de Chinese bankensector en een zware economische verzwakking in de VS.

Hij wijst er op dat China weliswaar gebukt gaat onder zwaar weer bij de Chinese banken, maar dat een crisis in deze sector niet dezelfde uitwerking zal hebben als de gevolgen van de hypothekenmalaise in Amerika van 2007-2009. Daarnaast zet Swanson uiteen dat de Chinese consumptie op jaarbasis aantrekt en ook de situatie op de huizenmarkt daar baat bij heeft.

Verder neemt de Amerikaanse consument steeds meer het stokje over dankzij de stijgende lonen en een toename van het aantal werkenden, geeft Swanson aan.

De MFS-strateeg benadrukt bovendien dat de stevige marktcorrectie in 2016 niet altijd automatisch betekent dat de mondiale economie op weg is naar een recessie.