Nieuws/Financieel
440535
Financieel

'Weinig beweging op Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan donderdag naar verwachting zonder grote koersuitslagen openen. Voorbeurs kwamen wat cijfers over de Amerikaanse economie. Ook verwerken beleggers op Wall Street een reeks bedrijfsresultaten.

De Amerikaanse overheid maakte bekend dat vorige week 272.000 aanvragen zijn ingediend voor een werkloosheidsuitkering, een stijging van 10.000 vergeleken met een week eerder. Economen rekenden gemiddeld op 270.000 aanvragen.

Verder werd gemeld dat de orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten volgens voorlopige cijfers in januari met 4,9 procent zijn gestegen. Hier werd op een toename met 2,9 procent gerekend. In december daalden de orders nog met een bijgestelde 4,6 procent.

HP

Elektronicaketen Best Buy kwam met resultaten. Het bedrijf zag de kwartaalwinst dalen vanwege een lagere verkoop van smartphones en tablets. Voorbeurs staat Best Buy op verlies. Ook winkelbedrijf Sears publiceerde tegenvallende cijfers en gaat eveneens omlaag.

De maker van computers en printers HP Inc. maakte woensdag nabeurs voor het eerst cijfers bekend sinds de opsplitsing van technologieconcern Hewlett-Packard. Het nieuwe bedrijf zag zijn omzet en winst dalen. Hewlett Packard Enterprise, dat onder meer hardware en IT-diensten aan de zakelijke markt levert, komt op 3 maart met cijfers.

Dow Jones

Cloud-softwarebedrijf Salesforce bracht woensdag na het slot beter dan verwachte vooruitzichten naar buiten. In de handel voorbeurs staat het aandeel stevig in de plus. De luxueuze woninginrichter Restoration Hardware lijkt een dramatische dag tegemoet te gaan na tegenvallende cijfers.

De Dow-Jonesindex eindigde woensdag 0,3 procent hoger op 16.484,99 punten. De breed samengestelde S&P 500 won 0,4 procent tot 1929,80 punten en de Nasdaq steeg 0,9 procent tot 4542,61 punten. Het sentiment kreeg wat steun van de stabiliserende olieprijzen.