Nieuws/Financieel
440620
Financieel

'Mexico en India favoriete opkomende landen’

Hoewel de opkomende landen gebukt gaan onder een dramatische start van het jaar zijn er in deze markten nog steeds goede beleggingskansen, waarbij India en Mexico de voorkeur krijgen. Dat stellen experts van Newton, een boutique van BNY Mellon in een vooruitblik.

Volgens de experts zal India de komende jaren gaan profiteren van een krachtig meerjarig groeipotentieel geholpen door structurele groeifactoren, waaronder hervormingen en demografische ontwikkelingen. Daarnaast wijzen ze op een verdere verbetering van de productiviteit. Verder lijken de waarderingen van beursgenoteerde bedrijven aantrekkelijk en zijn de inflatie samen met de valuta beter dan voorheen onder controle, stellen de experts.

Ook zien de experts brood in Mexico dat naar verwachting de economie van het Zuid-Amerikaanse land baat zal hebben bij de positieve trend in de loonontwikkeling en de dalende werkloosheid.

China zal waarschijnlijk in hun visie een lagere economische groei laten zien, maar de kwaliteit is beter dan in voorgaande jaren met een groei die vooral uit de dienstensector komt en gezonde detailhandelsverkopen. Wel waarschuwen de experts dat bedrijven met een blootstellen aan de financiële sector uiterst kwetsbaar zijn.