Nieuws/Financieel
440699
Financieel

Aalberts ziet winst en omzet stijgen

LANGBROEK (AFN) - Industrieel toeleverancier Aalberts Industries heeft in 2015 een hogere winst en omzet behaald. Daarbij werd geprofiteerd van overnames.

De omzet steeg met 12 procent tot 2,5 miljard euro. Exclusief overnames, dus op autonome basis, was een omzetgroei van 2 procent te zien. De nettowinst ging met 13 procent omhoog tot 190,4 miljoen euro. Aalberts gaf aan voor dit jaar op verdere vooruitgang te rekenen.

Aalberts meldde dat bij het onderdeel Building Installations goede resultaten werden geboekt, ondanks de zwakkere markten in Frankrijk, Rusland en Noord-Amerika. Ook bij Climate Control werden goede resultaten behaald, gedreven door overnames. Ook hier was wel sprake van zwakte in Frankrijk en Rusland. Bij Industrial Controls was een gemengd beeld te zien. Hier had Aalberts last van de zwakte in de olie- en gasmarkt.

Overnames

De onderneming verklaarde dat goede vooruitgang wordt geboekt met de uitvoering van de strategie en de integratie van overgenomen bedrijven. Dit jaar heeft het bedrijf al weer twee overnames gedaan.

Het bedrijf wil het dividend met 13 procent verhogen tot 0,52 euro per aandeel.