Nieuws/Financieel
440729
Financieel

Verlies Heijmans slinkt bij stijgende omzet

ROSMALEN (AFN) - Heijmans begint verbetering te zien in zijn moeilijke positie. Het bouwbedrijf wist zijn verlies vorig jaar te verkleinen, terwijl de omzet voor het eerst in zeven jaar toenam, meldde het bouwbedrijf donderdag.

Heijmans leed afgelopen jaar een nettoverlies van 27 miljoen euro, tegen een min van 47 miljoen euro een jaar eerder. De omzet steeg met 6 procent, naar 2 miljard euro. Het operationele resultaat kwam over heel 2015 uit op min 5 miljoen euro. In de tweede helft van het jaar werd hier echter een plus van 6 miljoen euro geboekt.

Het bedrijf verwacht dit jaar een positief operationeel resultaat te kunnen realiseren. Daarbij wordt vooral geprofiteerd van het herstel van huizenmarkt.

Uitdagend

Bestuursvoorzitter Bert van der Els noemde de markten waarin Heijmans actief is nog altijd ,,zeer uitdagend''. In de tweede helft van vorig jaar was er op diverse plekken echter verbetering zichtbaar, vooral op het gebied van vastgoed en woningbouw. De markt voor infrastructuurprojecten is echter ,,schraal'', stelde hij. De winstmarges staan daar onder druk, terwijl de projecten vaak grote financiële risico's met zich meebrengen.

Het resultaat van onderdeel Vastgoed en Woningen verbeterde vorig jaar van 6 miljoen naar 15 miljoen euro. Daarbij verkocht het bedrijf een derde meer woningen dan in 2014. Infra Nederland boekte een verlies van 26 miljoen euro.

Heijmans gaf donderdag aan financiering te hebben veiliggesteld voor de periode tot en met 2018.