Nieuws/Financieel
441514
Financieel

'Delta Lloyd boekte verlies in 2015'

AMSTERDAM (AFN) - Delta Lloyd heeft 2015 naar verwachting afgesloten met een nettoverlies. Maar zo dieprood als de halfjaarcijfers van augustus zijn de jaarresultaten die de verzekeraar woensdag naar buiten brengt waarschijnlijk niet. Dat blijkt uit voorspellingen van analisten die Delta Lloyd op zijn eigen website heeft gezet.

Het nettoverlies over 2015 komt volgens marktvorsers uit op 219 miljoen euro. Over de eerste zes maanden van vorig jaar kwam Delta Lloyd onder de streep al 526 miljoen euro tekort. Dit kwam vooral door de verkoop van diverse onderdelen. De analisten verwachten in doorsnee dat Delta Lloyd vorig jaar een bruto operationele winst van 888 miljoen euro heeft geboekt.

Het financiële concern staat op de beurs al maanden stevig onder druk omdat beleggers zich zorgen maken over de kapitaalpositie van het bedrijf. Sinds de verzekeraar eind november bekendmaakte voor 1 miljard euro nieuwe aandelen uit te willen geven, is de koers alleen maar verder gezakt.

De aandelenemissie moet Delta Lloyd van een stevige kapitaalbasis voorzien. De verzekeraar meldde eind november dat de solvabiliteit op basis van de nieuwe Solvency II-regels in het derde kwartaal uitkwam op 136 procent. Met de emissie moet die buffer naar 175 à 180 procent.

De emissie is echter niet onomstreden. Diverse grootaandeelhouders zouden bezwaar hebben tegen de omvang en zouden daarom van plan zijn op de aandeelhoudersvergadering, op 16 maart, tegen het voornemen te stemmen.