Nieuws/Financieel
441653
Financieel

Hogere opening beurzen verwacht

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen komen maandag naar verwachting positief uit de startblokken. Een hogere olieprijs steunt voorbeurs het sentiment. In Londen is het de vraag hoe beleggers zullen reageren op de formele aankondiging van het referendum over een mogelijke 'Brexit'.

De prijs van een vat Amerikaanse olie ging maandagochtend 1,9 procent omhoog tot 30,20 dollar terwijl Brent-olie 1,4 procent duurder werd op 33,46 dollar per vat. De vorige twee sessies ging de prijs van Brent nog met ruim 4 procent omlaag, terwijl ook het Amerikaanse zwarte goud in waarde verloor.

Veel bedrijfsnieuws is er niet voorhanden. Beleggers kijken vooral uit naar de eerste schattingen die onderzoeksbureau Markit, met zijn inkoopmanagersindexen, geeft voor de huidige economische groei in de eurozone.

DSM

In Amsterdam maakte vastgoedbedrijf NSI bekend zijn belang in Intervest Offices & Warehouses te hebben verkleind van 15,2 procent naar 4,9 procent. De totale opbrengst, waarvan de omvang niet door NSI werd gemeld, zal worden gebruikt om te investeren op de Nederlandse kantorenmarkt.

Speciaalchemiebedrijf DSM koopt de komende tijd 3,2 miljoen eigen aandelen op, in verband met optieplannen voor management en personeel en de uitkering van stockdividend. De inkoop vertegenwoordigt een waarde van circa 140 miljoen euro.

De euro was voorbeurs 1,1112 dollar waard, tegen 1,1124 dollar bij het slot van de Europese beurzen op vrijdag.