Nieuws/Financieel
443811
Financieel

Sif-top stelt beursgang uit

ROERMOND (AFN) - Funderingsbouwer Sif stelt zijn voorgenomen beursgang tot nader order uit. Het bedrijf wilde op 12 februari debuteren op Beursplein 5 maar de toegenomen turbulentie op de aandelenmarkten steekt daar een stokje voor. Het bedrijf, dat voor meer dan 80 procent in handen is van investeerder Egeria, maakte het besluit donderdag wereldkundig.

Sif maakte medio januari bekend de stap naar de beurs te willen zetten, waarbij Egeria een deel van zijn belang van de hand zou doen. Het ging om maximaal 8 miljoen aandelen, circa 31 procent van de aandelen Sif exclusief een overtoewijzingsoptie waarvoor 1,2 miljoen stukken werden gereserveerd. De aandelen kregen een indicatie prijs mee van 14 tot 17 euro per stuk.

Geïnteresseerden konden vanaf 1 februari intekenen op de stukken, maar juist in die periode nam de grilligheid op de markten toe. Sif gaat nu, met de volledige steun van zijn grootaandeelhouder, door met zijn activiteiten op de markt voor windturbines en de olie- en gasmarkten.