Nieuws/Financieel
444048
Financieel

Autonome groei bij Thomson Reuters

NEW YORK (AFN) - Thomson Reuters heeft, afgezien van nadelige wisselkoerseffecten, de omzet afgelopen met 2 procent zien stijgen. Voor dit jaar wordt opnieuw een autonome groei van 2 tot 3 procent voorzien. Dat maakte de Amerikaanse-Britse informatieleverancier donderdag bekend.

Net als in eerdere periodes trok de sterke dollar in het vierde kwartaal een zware wissel op de inkomsten. Die zakten met 2 procent tot 3,1 miljard dollar. Gecorrigeerd voor valutaschommelingen was evenwel opnieuw sprake van een toename. Over heel 2015 zakte de gerapporteerde omzet met 3 procent tot 12,2 miljard dollar.

Thomson Reuters, dat gespecialiseerd is in nieuws en data op financieel, juridisch, fiscaal, medisch en wetenschappelijk gebied, boekte in het vierde kwartaal van 2015 een nettowinst van 417 miljoen dollar, bijna twee derde minder dan een jaar eerder. De jaarwinst zakte ten opzichte van 2014 met een derde tot 1,3 miljard dollar. Destijds kon echter een eenmalige meevaller van bijna 1 miljard dollar worden meegeteld.