Nieuws/Financieel
444271
Financieel

Aperam verwacht iets hoger resultaat

LUXEMBURG (AFN) - Roestvrijstaalfabrikant Aperam verwacht dat het bedrijfsresultaat (ebitda) in het eerste kwartaal van het jaar een lichte stijging zal laten zien ten opzichte van het vierde kwartaal van 2015. Daarnaast zal de schuldenlast wat toenemen. Dat maakte het voormalig onderdeel van staalgigant ArcelorMittal woensdag nabeurs bekend.

Aperam zette in het laatste kwartaal van vorig jaar een ebitda-resultaat van 105 miljoen dollar in de boeken, iets minder dan een kwartaal eerder, en had aan het eind van die periode een schuld van 316 miljoen dollar. Topman Timoteo Di Maulo wees in een toelichting specifiek naar de wereldwijde economische onzekerheid. Wel gaf hij aan vertrouwen te hebben in de ,,veerkracht'' van de onderneming.

Over heel het jaar kwam het ebitda-resultaat uit op 501 miljoen dollar. Onder de streep resteerde een jaarwinst van 172 miljoen dollar bij een omzet van bijna 1,1 miljard dollar. Het concern verscheepte in het vierde kwartaal 476.000 ton roestvrijstaal, tegen 455.000 ton een kwartaal eerder.