Nieuws/Financieel
444577
Financieel

'Beurskansen in verkiezingsjaar VS'

Terwijl de race om het Witte Huis vandaag in New Hampshire een vervolg krijgt, kunnen beleggers profiteren van de slag om de verkiezing van de nieuwe Amerikaanse president. Dat stelt John Bailer van The Boston Company Asset Management, een boutique van BNY Mellon.

Volgens Bailer zullen onder mediabedrijven profijt trekken van de stroom van advertentiebestedingen door de Democraten en de Republikeinen. „Kandidaten en campagnegroepen  geven naar verwachting dit jaar $11,4 miljard uit."

Daarnaast wijst hij er op dat dividendaandelen baat gaan hebben bij de aanzienlijke volatiliteit tijdens de presidentsverkiezingen. „Met de vergrijzing zal de vraag naar inkomensbeleggen sterk blijven en bedrijven zullen hierop inspelen met een groeiende stroom aan dividend."

Bailer benadrukt wel dat een goede selectie van de dividendaandelen van belang is. "Financiële dienstverleners zullen naarmate het jaar vordert de vruchten plukken van de stijgende rente, terwijl nutsbedrijven beperkte winstgroei potentieel hebben."