Nieuws/Financieel
444666
Financieel

Viacom wacht op nieuwe kaskraker

NEW YORK (AFN) - Mediaconcern Viacom heeft zijn winst en omzet vorig kwartaal zien dalen. Het moederbedrijf van de filmstudio Paramount en tv-zenders MTV en Comedy Central wacht nog op opvolgers voor de kaskrakers van de afgelopen jaren en zag de inkomsten uit advertenties verder teruglopen.

Viacom meldde dinsdag een omzet van 3,1 miljard dollar (2,8 miljard euro) over het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar. Dat was 6 procent minder dan een jaar eerder. De nettowinst zakte met 13 procent naar 470 miljoen dollar. De opbrengsten uit de tv-activiteiten krompen met 3 procent, terwijl de filmomzet met 15 procent slonk.

Vorig jaar profiteerde Viacom nog van het succes van nieuwe films rond de Teenage Mutant Ninja Turtles en de Transformers. De verkoop van licenties aan tv-zenders en streamingdiensten namen afgelopen kwartaal wel met een kwart toe.

Snapchat

Viacom maakte verder bekend dat het wereldwijd advertenties gaat verkopen namens Snapchat, de aanbieder van de gelijknamige app waarmee gebruikers elkaar fotoberichtjes kunnen zenden die na enkele seconden weer verdwijnen. De twee bedrijven hebben daarover een meerjarige overeenkomst getekend.

Snapchat is, net als MTV en Comedy Central, vooral bij jongeren populair. Het bedrijf kan straks profiteren van de kennis van de reclamemarkt en het uitgebreide adverteerdersbestand van Viacom. De twee bedrijven werken al samen bij het maken en verspreiden van videocontent.