Nieuws/Financieel
444738
Financieel

Mijn Vraag: Carnaval

Gisteren belde een van mijn medewerkers dat hij niet kon komen werken. Hij was in de nacht ervoor met zijn dronken hoofd met berenpak en al van een gladde trap in het dorpscafé gevallen met een gebroken been en een hersenschudding tot gevolg. Ik hoef deze man toch zeker geen loon te betalen tijdens zijn afwezigheid?

Nou, zijn loon zal wél moeten worden doorbetaald tijdens zijn afwezigheid, zegt arbeidsrechtjurist Edith van Schie voor XpertHR.

„Hoofdregel is dat een zieke (arbeidsongeschikte) werknemer recht heeft op loondoorbetaling. De oorzaak van de ziekte of arbeidsongeschiktheid is daarbij ondergeschikt. Alleen als sprake is van opzettelijk veroorzaakte ziekte hoeft het loon niet doorbetaald te worden. Maar van opzet is niet zomaar sprake. De opzet moet namelijk gericht zijn op de ziekte of arbeidsongeschiktheid. Dat betekent ofwel dat het doel van de werknemer moet zijn geweest om een gebroken been en een hersenschudding te krijgen en daardoor niet te kunnen werken. Of dat hij van tevoren zeker moet hebben geweten dat zijn avondje uit in zijn arbeidsongeschiktheid zou eindigen. Beide is lastig aan te tonen en ook niet erg waarschijnlijk.”

Dit antwoord is geschreven door HR-Antwoordbank XpertHR. Voortaan vindt u alles wat u over personeelszaken moet weten op één plek. XpertHR helpt u concreet met slimme tools, handige checklists, arbeidscontracten, voorbeeldbrieven, betaalbaar juridisch advies en veel meer. XpertHR begrijpt wat u nodig heeft en biedt u gerichte antwoorden en praktische ondersteuning. Meer weten over XpertHR? Klik hier.