Nieuws/Financieel
444752
Financieel

Wie is BlackRock?

BlackRock is ’s werelds grootste onafhankelijke vermogensbeheerder met onder andere een kantoor in Nederland. De klanten waarvoor BlackRock beleggingen beheerd variëren van overheden en pensioenfondsen tot particuliere beleggers.

De wortels van BlackRock zijn gevestigd in New York, terwijl kantoren in onder andere Amsterdam, Londen, San Francisco, Tokio en Hong Kong zorgen voor een sterke binding met de lokale (kapitaal)markt. Met meer dan 130 beleggingsteams in ruim 30 landen, 12.000 werknemers en op september 2015, 4.506 miljard Amerikaanse dollar onder beheer bedient BlackRock wereldwijd een omvangrijke groep beleggers, van klein tot groot. Het beheerde vermogen bestaat onder meer uit cash, obligaties, aandelen, alternatieve beleggingen en mandaten voor een brede waaier aan beleggingscategorieën.

Geschiedenis BlackRock

Bestuursvoorzitter Laurence Fink richtte circa twintig jaar geleden met zeven partners BlackRock op. Aanvankelijk richtte het bedrijf zich alleen op obligaties. De financiële dienstverlener groeide in de jaren die volgden gestaag door fusies, overnames en het werven van grote, nieuwe klanten. Na de overname van Barclays Global Investors in 2009 werd het eigenaar van ’s werelds grootste aanbieder van ETF’s, iShares. Het beheerd vermogen van iShares is in 2015 de 1.000 miljard Amerikaanse dollar gepasseerd en het aanbod bestrijkt ruim 700 ETF’s

BlackRock in kerncijfers:

  • BlackRock is de vermogensbeheerder waaraan beleggers wereldwijd het meeste geld toevertrouwen.1
  • BlackRock heeft via haar beleggingsoplossingen voor klanten belangen in veel bekende bedrijven.
  • Op 30 september 2015 heeft BlackRock 4.506 miljard Amerikaanse dollar onder beheer;
  • BlackRock is de grootste buitenlandse vermogensbeheerder in Nederland;
  • Het hoofdkantoor van BlackRock Nederland is in Amsterdam gevestigd;
  • BlackRock is sinds 1999 genoteerd aan de New York Stock Exchange en maakt deel uit van de S&P 500.

Om in te spelen op de behoeften van beleggers biedt BlackRock naast adviesdiensten en risicobeheer een breed scala actieve en passieve beleggingsproducten aan, waaronder ook iShares ETF’s om in diverse beleggingscategorieën, regio’s en sectoren te kunnen beleggen.

Bezoek voor meer informatie de website van BlackRock

"BlackRock is een handelsnaam van BlackRock Investment Management (UK) Limited, welke entiteit als beleggingsonderneming is geregistreerd bij de Financial Conduct Authority. Beleggen gaat altijd gepaard met een zekere mate van risico. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Uw oorspronkelijke inleg is niet gegarandeerd. De informatie opgenomen in dit bericht is niet bedoeld als voorspelling, onderzoek of beleggingsadvies door BlackRock en vormt ook geen aanbeveling, aanbieding of uitnodiging om effecten te kopen of verkopen, of om een bepaalde beleggingsstrategie te volgen. De hier geuite standpunten zijn van [7 december 2015] en kunnen veranderen wanneer de omstandigheden veranderen."