Nieuws/Financieel
444767
Financieel

STARTER VAN DE WEEK Zwangerschapsplatform 24Baby.nl

Vrienden van dikke buik

LEIDEN - Ze waren al jeugdvrienden, maar gingen beiden een compleet andere kant op met hun carrière. Tot Koen de Bakker en Matthijs Aantjes besloten om hun handen ineen te slaan als ondernemers. Ze begonnen een website met informatie voor aanstaande ouders: 24Baby.nl.

Het ligt niet erg voor de hand. Twee mannen die een site beginnen die voornamelijk wordt bezocht door de doelgroep zwangere vrouwen. Toch gebeurde het en het idee van de heren werd al wandelend achter de kinderwagen bedacht. Aantjes was namelijk net voor het eerst vader geworden, toe aan iets nieuws en hij miste goede informatie voor ouders tijdens de zwangerschap.

Voor De Bakker was het een heel ander verhaal. Als professioneel pokeraar reisde hij de hele wereld over. „Las Vegas, Hongkong, maar ik speelde ook thuis online. Het is een bijzondere wereld en ik had een leuke tijd, maar ik merkte op een gegeven moment dat ik niet de beste van de wereld zou worden. Daarom leek het ondernemerschap me wel wat. Nee, zelf heb ik geen kinderen, maar dit is nu mijn kindje”, legt De Bakker uit.

„De informatiebehoefte is enorm tijdens een zwangerschap. Veel informatie is versnipperd online te vinden en lang niet alles is betrouwbaar”, stelt Aantjes, die tot voor kort bij een vergelijkingssite voor verzekeringen werkte.

Het streven van de heren is om aanstaande en jonge ouders te voorzien van betrouwbare informatie. Om die reden hebben ze een aantal experts in de arm genomen, die meewerken aan artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen rondom het (aanstaande) ouderschap. „De informatie moet goed zijn en kloppen, we werken liever wat langer aan een artikel, zolang de informatie maar juist is.” Daarnaast is er een online community waar gebruikers contact met elkaar kunnen leggen.

Hoewel De Bakker er nog niet zoveel mee verdient als ten tijde van zijn pokercarrière, lopen de zaken goed. De ondernemers genereren hun inkomsten middels banners en advertenties, hoewel ze de gebruiker daar niet mee dood willen gooien en geheel onafhankelijk willen blijven. De site wordt goed bezocht. „We zijn begonnen met zo’n twintig mensen per dag die onze site bezochten. We groeien zo hard, we hebben nu maandelijks een miljoen bezoekers en tweeënhalf miljoen pageviews, dit groeit iedere maand nog steeds met 10%”, zegt Aantjes trots.

De Bakker: „Ik poker helemaal niet meer, je moet het namelijk goed bijhouden. Ik vind dit veel leuker, mijn leven is regelmatiger geworden en je bouwt als ondernemer echt iets op.”