Nieuws/Financieel
444797
Financieel

'Prognose TomTom valt tegen'

AMSTERDAM (AFN) - De prognose van TomTom voor 2016 valt tegen doordat de kosten wat hoger uitvallen dan verwacht. Dat stelden analisten van Kepler Cheuvreux dinsdag in een reactie op de jaarcijfers van het navigatiebedrijf.

De onderliggende resultaten van TomTom voldeden volgens Kepler aan de verwachtingen. Meevallers bij de opbrengsten van automotive en licensing compenseerden daarbij de minder dan verwachte omzet uit de consumentenmarkt.

TomTom voorspelde dat de winst dit jaar met 10 procent groeit, naar 0,23 euro per aandeel. Het bedrijf gaf aan dat de investeringen in 2016 ook met circa 10 procent zullen toenemen.

Brutomarge

Die prognose voldeed volgens ING-analist Marc Zwartsenburg wel aan de verwachtingen. De algemene consensus was wat gedateerd, stelde hij. De omzet van vorig kwartaal lag volgens Zwartsenburg ook in lijn met de voorspellingen, terwijl de brutomarge wat meeviel.

Kepler handhaafde zijn hold-advies voor het aandeel TomTom, dat bij ING op de kooplijst staat. TomTom stond dinsdag om 09.35 uur 9,8 procent in de min op 7,59 euro. Dat is de laagste koers sinds mei vorig jaar.