Nieuws/Financieel
445280
Financieel

Zand in reorganisatiemotor KLM

Amstelveen - De broodnodige reorganisatie bij luchtvaartmaatschappij KLM loopt vertraging op.

Dat is de inschatting van het personeel en vakbonden, die op dit moment verwikkeld zijn in verschillende conflicten met KLM. Daarbij heeft uitkeringsorganisatie UWV de luchtvaartmaatschappij teruggefloten op de aanpak van de reorganisatie en moet KLM haar aanpak wijzigen.

Ook dreigt de lage olieprijs roet in het eten te gooien bij het tempo. De resultaten van KLM zullen verbeteren door de lage olieprijs, waardoor de urgentie om hard in te grijpen verdwijnt.

De reorganisatie zou aanvankelijk zijn beslag krijgen in het voorjaar, want in maart zouden overtollige medewerkers plaats krijgen in een transitiecentrum. Daar zouden ze naar nieuw werk begeleid worden.

De Vereniging Hoger KLM Personeel (VHKP) heeft daarom in een brief bij de directie aangedrongen het tempo te verhogen en alle medewerkers voor de zomer houvast te geven over de vraag waar ze staan en wat er van ze verwacht wordt.

De spanning loopt intern op. Vrijdag kwam de Nederlandse Vereniging van Luchtvaarttechnici (NVLT) in opstand tegen de reorganisatieplannen. De vakbond ziet dat er mensen uitmoeten bij KLM, maar wil dat alle 767 technici dezelfde kans krijgen in de reorganisatie.

„We hebben nee gezegd tegen deze plannen omdat we het niet eens met aanpak”, zegt bestuurslid Rob Swankhuysen van de NVLT. „We proberen er zo snel mogelijk uit te komen.”

Verder staan de vakbonden tegenover elkaar over het piloten- en cabinepersoneel dat op de grond werkt, in een zogeheten een “nevenfunctie”. In totaal gaat dit om ruim 350 mensen, een derde van het aantal fte’s dat moet verdwijnen.

“Voor het salaris één piloot kunnen vier grondmedewerkers aangesteld worden. Dus hebben wij KLM verzocht dit af te bouwen, omdat het te kostbaar is en vaak te weinig toegevoegde waarde heeft. Het is ook een bedreiging voor de medewerkers op de grond”, zegt voorzitter Bob van der Wal van de VHKP tegen De Telegraaf.

De luchtvaartmaatschappij is van plan om op korte termijn 1000 functies van de 15.000 banen in de grondorganisatie schrappen, zo is de inschatting van de vakbonden. Dit maakt deel uit van een reorganisatie die in totaal € 350 miljoen moet opleveren.

Hiertoe is een ingrijpend reorganisatieproces gestart, waarbij vele medewerkers op hun eigen functie moeten solliciteren. Boventallig personeel krijgt vervolgens een plaats in een mobiliteitscentrum , waarbij deze medewerker naar ander werk binnen de KLM geholpen wordt of gebruik mag maken van een vrijwillige vertrekregeling.

De uitkeringsorganisatie UWV heeft vorige week bepaald dat een medewerker in principe in de meeste gevallen op zijn functie kan blijven zitten. Het boventallig verklaren van medewerkers op afdelingen als gevolg van kostenreductie en inkrimpingen gebeurt vervolgens op basis last in, first out per leeftijdsgroep.

Er zijn al een aantal adviesaanvragen naar de ondernemingsraad gestuurd, maar deze zijn gestoeld op het uitgangspunt van intern solliciteren. Een woordvoerder van KLM stelt in een reactie dat vastgehouden wordt aan de oude plannen.