Nieuws/Financieel
445498
Financieel

Jongerenuitzender groeit hard door

AMSTERDAM - Uitzendbureau YoungCapital groeit stormachtig door. Vorig jaar heeft het bedrijf, dat zich richt op jongeren, 27% meer omzet geboekt. Voor dit jaar zet het bedrijf nog hoger in: de omzet moet 40% omhoog.

YoungCapital heeft de jaarcijfers donderdagochtend bekendgemaakt. De omzet over 2015 kwam uit op €127,5 miljoen, tegen €100 miljoen in het voorgaande jaar. Een winstcijfer meldt het bedrijf niet, wel dát er winst is gemaakt.

"Het bedrijfsresultaat (ebitda) ligt in lijn met vorig jaar, waarschijnlijk nog wel iets meer, maar de exacte cijfers moeten nog komen", laat ceo Ineke Kooistra weten. Vorig jaar kwam het bedrijfsresultaat uit op €9,6 miljoen.

'War for talent'

Vorig jaar wist YoungCapital ruim 24.000 jongeren aan de slag te helpen, 27% meer dan in het voorgaande jaar. De gemiddelde leeftijd van de kandidaten lag op 24,5 jaar.

"Er is een enorme vraag naar jong talent", zegt Kooistra. "De 'war for talent', dus de strijd om het binnenhalen van jong talent omdat er een drastisch tekort aan het ontstaan is, is in sommige sectoren al volop aan de gang. Werkgevers moeten daar ook op inspelen. Want we horen nog steeds dat bedrijven traditionele eisen stellen als perfect aansluitende cv's, een hoge cijferlijst en drie jaar werkervaring voor een startersfunctie. Bedrijven die daaraan vasthouden moeten zich echt gaan afvragen of ze over drie jaar nog aantrekkelijk zijn voor jongeren."

Volgens Kooistra is in 2013 en 2014 de organisatiestructuur op de schop genomen, om een fundament te leggen voor verdere groei. Een omzetgroei van 25% "was een gewaagd target, waar we gedurende het jaar echt in moesten gaan geloven." Dat er uiteindelijk 28% groei uit de bus rolde, geeft vertrouwen, aldus Kooistra. "Ik kan nu met vertrouwen zeggen: in 2016 willen we ruim 40% groeien."

Aanpassen

Wel is YoungCapital doorlopend bezig met het aanpassen van de organisatie. Er zijn nieuwe vestigingen geopend vorig jaar, waaronder het eerste filiaal in Duitsland. Dit jaar moeten er meer vestigingen bij komen bij de oosterburen, en ook in onder meer Amsterdam, Apeldoorn, Nijmegen en Roermond komen er kantoren bij.

Naast stenen komen er ook mensen bij. Vorig jaar groeide het personeelsbestand met ruim 58% naar 345 vaste medewerkers. Dit jaar moeten er nog eens 125 bij komen. Om het grote verloop in de sector tegen te gaan, sluit YoungCapital sinds vorig jaar een zogenoemd 'emotioneel contract' met alle eigen werknemers.

"Daarbij tekenen we een contract waarin we een ontwikkeltraject van 24 maanden vastleggen", zegt Kooistra. "Wij investeren twee jaar tijd en geld en verwachten die toewijding ook van medewerkers. We nemen niemand aan waarvan we weten dat ze bijvoorbeeld maar een jaar willen blijven. En het werkt: werknemers zetten zich echt in om zichzelf te ontwikkelen. En we zien de uitstroom en het ziekteverzuim dalen."