Nieuws/Financieel
445599
Financieel

'Hasbro en Mattel bespreken fusie'

PAWTUCKET (AFN) - De Amerikaanse speelgoedfabrikanten Hasbro en Mattel komen af ten toe bijeen om de mogelijkheden voor een fusie te bespreken. Bronnen rond die gesprekken zeiden donderdag dat het bedrijf achter onder meer 'My Little Pony' en 'Furby' zich eind vorig jaar voor het eerst meldde bij Mattel, dat vooral bekend is van 'Barbie'.

Details over de structuur van de bedrijfscombinatie konden de ingewijden niet geven en beide bedrijven onthielden zich van commentaar. Bijna exact twintig jaar geleden trok Mattel een bod van 5,2 miljard dollar (4,6 miljard euro) op Hasbro in omdat de beoogde prooi het onderhandelingsklimaat zou hebben verziekt via de media en de politiek.

Mattel verloor de afgelopen jaren marktaandeel aan Hasbro, dat hoge ogen gooide met zijn langharige, kleurrijke paardjes. Met een licentie voor de productie van speelgoed rond de succesvolle film 'Star Wars: The Force Awakens', heeft Hasbro bovendien nog een potentiële kaskraker op zak.

Lego

Volgens marktpartijen zouden de twee het samen beter tegen het Deense Lego kunnen opnemen dan op eigen kracht. De combinatie zou een kwart van de Amerikaanse markt in handen krijgen, een percentage dat volgens kenners laag genoeg is om mededingingsbezwaren te omzeilen.

Beleggers konden de speculatie wel waarderen. Hasbro sloot 1,2 procent hoger en Mattel won 1,7 procent.