Nieuws/Financieel
445724
Financieel

Revolutie

We staan aan de vooravond van grote revolutionaire veranderingen die hun oorsprong vinden in de exponentieel groeiende informatietechnologie. Zoals The Internet of Things, een situatie waarin steeds meer apparaten en voorwerpen met het internet en elkaar zijn verbonden. Deze technologie gaat op korte termijn een revolutie teweegbrengen die meer impact heeft dan de opkomst van mobiele telefonie en internet samen.

De verzamelingen van alle digitaal beschikbare informatie wordt ook wel big data genoemd. Hiervan is nu zo’n 95% nog ongestructureerd, maar het duurt niet lang meer voordat de volle impact duidelijk wordt. Door al die data en analyse wordt zelfs voorspellende analyse mogelijk.

Onlangs mocht ik een uurtje met IBM’s supercomputer Watson praten: een echt gesprek in m’n eigen taal over mijn uitdagingen als ondernemer in deze veranderende wereld. Problemen, kansen, actualiteiten, ironie, grapjes en raadsels pakte Watson begripvol op. Weken uitzoek- en uitschrijfwerk werden real-time en inhoudelijk grondig onderbouwd geformuleerd en in een prachtige presentatie uitgewerkt. Met de afsluitende vraag in welke talen ik zijn rapport wilde hebben.

Stel je voor…