Nieuws/Financieel
445729
Financieel

'ECB blijft strijden tegen lage inflatie'

FRANKFURT (AFN) - De grote druk die internationale ontwikkelingen zetten op de inflatie weerhouden de Europese Centrale Bank (ECB) niet van verdere pogingen om de stijging van het prijspeil aan te jagen. Dat stelde ECB-president Mario Draghi donderdag tijdens een congres in Frankfurt.

Draghi sprak in zijn speech over ,,wereldwijde krachten die samenspannen om de inflatie laag te houden''. Hij wees daarbij op de enorme daling van de olieprijs en op technologische ontwikkelingen, de vergrijzing en globalisering. Die zorgen volgens hem echter niet voor een permanent lage inflatie, en doen daarom niets af aan de inflatiedoelstelling van de ECB.

Er is dan ook geen reden om niets te doen, zei Draghi. ,,We geven ons zeker niet over aan de lage inflatie'', benadrukte hij.

De ECB heeft afgelopen jaar opnieuw een reeks onorthodoxe maatregelen genomen in een poging de inflatie te stimuleren. Die stappen hebben voor verdeeldheid gezorgd binnen de centrale bank, omdat onder meer Duitsland en Nederland vinden dat ze te ver gaan.