Nieuws/Financieel
445774
Financieel

Topman Delta Air Lines stapt op

AMSTERDAM - Topman Richard Anderson van Delta Air Lines, de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta en partner van KLM, stapt op. Woensdag heeft hij in een brief aan personeel geschreven dat hij met pensioen gaat.

Delta en KLM werken al sinds de jaren ’90 succesvol samen in een joint-venture voor trans-Atlantische vluchten. Door de samenwerking met KLM heeft Delta een grote operatie op Schiphol. Ook werken Delta en KLM samen in Skyteam, een mondiale luchtvaartalliantie.

Vanwege de financiële problemen van Air France KLM geldt Delta als een eventuele koper van KLM, mocht de nood aan de man komen in de Nederlands-Franse luchtvaartcombinatie.

Hoogtepunt

Anderson was een kleine tien jaar de eerste man bij Delta, dat één van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld is, met bijna 800 vliegtuigen. Hij stapt uit het het hoogtepunt, want Anderson noemde 2015 "op alle fronten een recordjaar" voor Delta. De vooruitzichten voor 2016 zijn eveneens zonnig, mede dankzij de nog altijd lage brandstofprijzen.

De topman bedankte in de brief zijn personeel en passagiers. Hij riep zijn medewerkers op om het gedachtegoed van de oprichter van Delta te koesteren. Anderson wordt per 2 mei opgevolgd door Ed Bastian.