Nieuws/Financieel
445779
Financieel

'Uitkering aan aandeelhouders Binck mogelijk'

AMSTERDAM (AFN) - BinckBank maakt maandag mogelijk bekend wat de onlinebroker van plan is met zijn goede kapitaalpositie. Verdere verbetering van de kapitaalpositie is niet nodig en een uitkering aan aandeelhouders behoort duidelijk tot de opties, stelde ING donderdag in een vooruitblik op de cijferpresentatie.

De analisten van ING verwachten dat het aantal transacties van Binck in het vierde kwartaal is uitgekomen op 2,2 miljoen, tegenover 2,3 miljoen in het derde kwartaal. De winst per aandeel komt naar verwachting uit op 0,18 euro.

In een poll door persbureau Bloomberg voorspellen analisten in doorsnee dat de winst van BinckBank in heel 2015 met ruim 3 procent is gedaald, naar 0,79 euro per aandeel. De totale opbrengsten gingen vorig jaar naar schatting met 5 procent omhoog naar 174 miljoen euro. Voor de aangepaste nettowinst wordt een min van 15 procent voorzien, naar 48,6 miljoen euro.

Het beheerd vermogen bij dochter Alex Vermogensbeheer lag vorig kwartaal volgens ING met 1,9 miljard euro hoger dan in het derde kwartaal. De door de marktvorsers voorziene toename van 200 miljoen euro is te danken aan het einde van de uitstroom bij Alex. Wel ziet ING nog risico's voor de vermogensbeheerder, onder meer doordat de hoogte van een boete van toezichthouder AFM nog niet bekend is.