Nieuws/Financieel
445811
Financieel

Topman Bols vindt belang Nolet 'compliment'

AMSTERDAM (AFN) - Topman Huub van Doorne van drankenproducent Lucas Bols beschouwt het als een ,,compliment’’ dat branchegenoot Nolet uit Schiedam een grotere deelneming in zijn bedrijf heeft genomen. Hij benadrukte donderdag dat er verder geen nauwe contacten zijn met de directie van Nolet en hij denkt niet aan een verdere samenwerking.

De onderneming achter jenevermerk Ketel 1 heeft inmiddels een kwart van Bols in handen. Toch is Nolet volgens Van Doorne een ,,gewone aandeelhouder''. Die spreekt hij alleen maar op de roadshow na de bekendmaking van de cijfers en op aandeelhoudersvergaderingen. Aandeelhouders kunnen als ze dat willen ook een apart gesprek met Van Doorne aanvragen, maar dat heeft Nolet niet gedaan.

De baas van Bols wees er verder op dat Nolet en zijn bedrijf niet alleen concurrenten zijn, maar allebei in zekere zin ook hetzelfde doel nastreven: het aan de man brengen en interesse wekken voor jenever.

Langetermijninvestering

Nolet meldde een jaar geleden een eerste belang van 3,5 procent in Bols, en breidde dat in twee stappen uit naar 25 procent. Vorige week, bij de melding van de meest recente aankoop, benadrukte Nolet nogmaals niet van plan te zijn om Bols over te nemen. Volgens Nolet gaat het om een langetermijninvestering in ,,een goed geleid en financieel gezond bedrijf''.

Van Doorne was donderdag op Beursplein 5 om te vieren dat Lucas Bols precies een jaar geleden een notering kreeg aan Euronext Amsterdam. De topman luidde voor die gelegenheid de beursgong. Bols ging op 4 februari vorig jaar naar de beurs tegen een koers van 15,75 euro per aandeel. Donderdag stond Bols omstreeks 10.15 uur 0,2 procent hoger op 19,15 euro.