Nieuws/Financieel
445829
Financieel

'Winst ING hoger dan verwacht'

AMSTERDAM (AFN) - ING heeft vorig kwartaal een hogere winst geboekt dan verwacht. Dat concludeerde analist Matthias De Wit van KBC Securities donderdag.

De onderliggende winst van 822 miljoen euro was 6 procent hoger dan analisten gemiddeld voorspelden. Die meevaller was te danken aan hogere opbrengsten en lagere risicokosten. De kapitaalpositie van de bank voldeed aan de verwachtingen, stelde KBC.

Een kleine tegenvaller was het dividend, aldus De Wit. Met 0,41 euro per aandeel komt het slotdividend 4 cent lager uit dan in de markt werd voorspeld. De bank herhaalde wel de belofte dat het dividend zal groeien.

Energiesector

ABN AMRO sprak van sterke operationele prestaties in het vierde kwartaal en een solide dividend. ING kwam daarnaast met geruststellende opmerkingen over de gevolgen van de lage olieprijs en de daarmee samenhangende problemen in de energiesector.

Ook analisten van de Japanse bank Nomura wezen op de kleine misser bij het dividend. Zij benadrukten echter eveneens de meevallende winst.

KBC handhaafde het hold-advies voor het aandeel ING, dat bij Nomura en ABN AMRO op de kooplijst staat.

Beleggers reageerden enthousiast op de berichten van de bank en zetten ING donderdagochtend overtuigend aan kop van de zeer positieve AEX-index. Het aandeel stond rond 09.40 uur bijna 9 procent in de plus op 10,52 euro.