Nieuws/Financieel
447998
Financieel

Oprichter Randstad wil menselijke maat terug

AMSTERDAM - Frits Goldschmeding, oprichter van uitzendconcern Randstad, begint een stichting voor 'liefde en menselijkheid'. Hij ergert zich aan de dominante rol die de economie speelt in ons dagelijkse leven.

Dat zegt de 82-jarige Goldschmeding zaterdag in een interview met Het Financieele Dagblad. Volgens hem is er vanuit de ondernemingen geen enkel streven meer om de belangen van álle belanghebbenden van de onderneming te behartigen.

Om zijn zorgen om te zetten in daden heeft hij besloten een groot bedrag uit zijn vermogen te schenken aan de Goldschmeding Foundation, met als doel het opzetten van "maatschappelijk relevante projecten die wetenschappelijk zijn onderbouwd". Het accent ligt daarbij op mens, werk en economie.

De stichting gaat volgens hem een fors bedrag kosten. "Deze Foundation kost me een slok op een borrel en krijgt in feite een oneindige levensduur."

Goldschmeding geldt als een van de succesvolste naoorlogse ondernemers van Nederland, die het uitzendwezen zo ongeveer eigenhandig heeft uitgevonden.