Nieuws/Financieel
448210
Financieel

Philips haalt nieuwe bestuurder bij Airbus

AMSTERDAM (AFN) - De Fransman Jean Botti treedt per 1 april toe tot de raad van bestuur (executive committee) van Philips. Hij wordt verantwoordelijk voor innovatie en strategie. Dat maakte het technologieconcern vrijdag bekend.

Botti neemt het stokje over van Jim Andrew, die eind vorig jaar om persoonlijke redenen terugtrad. Hij komt over van vliegtuigfabrikant Airbus, waar hij sinds 2006 werkt als technologiedirecteur. Daarvoor werkte hij onder meer voor de autofabrikanten Renault en General Motors.

Philips is bezig zijn verlichtingsactiviteiten af te splitsen en wil zich volledig toeleggen op gezondheidstechnologie. Daarnaast is het bedrijf al geruime tijd bezig zijn organisatie beter te stroomlijnen, zodat nieuwe technologie sneller haar weg naar de markt vindt. Botti gaat daarin volgens Philips een belangrijke rol spelen.

Daarnaast maakte het technologiebedrijf bekend dat Pieter Nota onlangs is aangesteld als marketingdirecteur. Hij gaat die voor Philips nieuwe functie vervullen naast zijn bestaande rol als baas van het onderdeel Personal Health.