Nieuws/Financieel
448284
Financieel

Salarisverwerker zoekt groei 

Raet alweer in etalage

Amsterdam - Salarisverwerker Raet wordt mogelijk verkocht door zijn eigenaar, investeringsmaatschappij CVC. Maar wat valt er nog iets te halen voor wéér een nieuwe eigenaar? De beste mogelijkheid om te groeien lijkt over de grens.

Het is niet voor het eerst dat de aanbieder van door anderhalf miljoen Nederlanders gebruikte software voor declaraties, salarisstroken en vrije dagen aan de hoogste bieder verkocht gaat worden. De huidige eigenaar, CVC, maakte in oktober 2011 nog een kleine €400 miljoen over aan de vorige aandeelhouders, een groep investeerders onder leiding van pensioenbelegger Alpinvest. Die groep kocht het in 2003 op zijn beurt van it-bedrijven Getronics.

Raet is een bedrijf met een zeer voorspelbare kasstroom vanwege de licentie-inkomsten van zijn ruim 10.000 klanten, waardoor er makkelijk een relatief hoge schuldfinanciering mogelijk is. Private equity investeerders zijn dan ook dol op dergelijke bedrijven. De verwachting is dat CVC Raet dan ook aan weer een nieuwe investeerder zal pogen door te verkopen.

CVC en Raet besloten desgevraagd niet te willen reageren op dit verhaal.

Lees het hele verhaal in DFT Avond: Transformatie na 'loonstrookjesoorlog'