448478
Financieel

'Winkelcentrum goede aankoop voor ECP'

AMSTERDAM (AFN) - Eurocommercial Properties (ECP) doet goede zaken met de aankoop van een winkelcentrum in Perugia. Het vastgoedbedrijf heeft nog geen financiële details over de aankoop in de Noord-Italiaanse stad bekendgemaakt, maar volgens berekeningen van ING Equity Research wordt voor het middelgrote winkelcentrum ongeveer 120 miljoen euro betaald.

Het Centro Commerciale Collestrada is volgens ING een goede toevoeging aan de tien andere winkelcentra die ECP al bezit in het rijke noorden van Italië. Het consumentenvertrouwen zit in de regio weer in de lift. Daarnaast moet het winkelcentrum met een oppervlakte van 28.000 vierkante meter schaalvoordelen opleveren bij de inkoop.

Buy-advies

Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde Eurocommercial maakt meer details over de aankoop bekend tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers op 12 februari.

ING houdt vast aan een koersdoel van 45 euro en hanteert een buy-advies. Het aandeel Eurocommercial steeg donderdag omstreeks 11.25 uur 3 procent tot 39,64 euro. Bank Degroof Petercam verhoogde het advies voor ECP overigens van hold naar add.