Nieuws/Financieel
448599
Financieel

Buy-knop doet PayPal goed

SAN JOSE (AFN) - Internetbetalingsbedrijf PayPal, dat sinds kort op eigen benen staat na afsplitsing van veilingsite eBay, heeft het in het vierde kwartaal van 2015 beter gedaan dan verwacht. De onderneming wist onder meer nieuwe klanten aan zich te binden. Ook kon het winkelend publiek verleiden met de buy-knop, die transacties stroomlijnt op smartphones.

PayPal boekte vorig kwartaal een omzet van bijna 2,6 miljard dollar. Dat was 17 procent meer dan een jaar eerder. De nettowinst liep met 81 miljoen dollar op tot 367 miljoen dollar. Ook de vooruitzichten voor het lopende kwartaal konden beleggers, die het aandeel in de Amerikaanse nabeurshandel flink hoger zetten, bekoren. PayPal voorziet een omzet van circa 2,5 miljard dollar in de eerste drie maanden van 2016.

De kerstperiode hielp het aantal gebruikers van PayPal met 6,6 miljoen groeien, terwijl er voor 20 miljard dollar aan mobiele betalingen werden verwerkt. Het PayPalplatform Venmo verwerkte daar 2,5 miljard dollar van, 174 procent meer dan een jaar eerder.

PayPal kondigde ook aan voor 2 miljard dollar aan eigen aandelen in te gaan kopen.