448600
Financieel

Omzetprognose van eBay valt tegen

SAN JOSE (AFN) - EBay presenteerde woensdag kwartaalresultaten die in lijn met de verwachtingen van marktkenners uitkwamen. Het aandeel werd echter in de nabeurshandel op de beurs in New York flink teruggezet. Beleggers reageerden teleurgesteld op de omzetprognose van de veilingsite. Die wees wederom op afnemende opbrengsten.

Voor het eerste kwartaal van 2016 gaat eBay uit van een omzet van 2,05 tot 2,1 miljard dollar. Analisten rekenden in doorsnee op 2,15 miljard dollar. In het laatste kwartaal van 2015 kwamen de opbrengsten nog uit op 2,3 miljard dollar, een fractie minder dan een jaar eerder.

De winst in het vierde kwartaal bedroeg 523 miljoen dollar. Daarmee resteerde er onder de streep ruim 200 miljoen dollar minder dan een jaar eerder. Met name belastingen snoepten een groot deel van de winst af. Het bedrijf maakte bekend dat 162 miljoen mensen het afgelopen kwartaal gebruik maakten van de online marktplaats om spullen te kopen en te verkopen. Dat was 5 procent meer dan een jaar eerder. EBay splitste aan het begin van het kwartaal zijn betaaldienst PayPal af.