Nieuws/Financieel
448603
Financieel

Flinke winst- en omzetdaling voor Core Labs

AMSTERDAM (AFN) - De in Amsterdam genoteerde dienstverlener aan de olie- en gasindustrie Core Laboratories heeft in het vierde kwartaal de winst flink zien dalen ten opzichte van een jaar eerder. Ook de omzet viel scherp terug, als gevolg van de malaise in de oliesector en de kelderende prijzen voor het 'zwarte goud'.

Core Labs rapporteerde onder de streep een resultaat van 15,4 miljoen dollar. Dat is een ruime halvering ten opzichte van de 33,4 miljoen dollar in het derde kwartaal en veel minder dan de 66,2 miljoen dollar een jaar terug.

Er werd voor 182,7 miljoen dollar aan opbrengsten in de boeken gezet in de laatste verslagperiode van 2015, ruim 34 procent minder dan dezelfde periode een jaar eerder. De omzet was wel hoger dan analisten hadden voorzien. Zij rekenden in doorsnee op 178,7 miljoen dollar.

Het concern rekent voor het eerste kwartaal op een omzet van zo'n 164 miljoen dollar. Het operationele resultaat zakt daarbij tot een bandbreedte van 26 tot 28 miljoen dollar, aldus Core Labs.