Nieuws/Financieel
448666
Financieel

Pershing maakte 'kostbare fout' met Valeant

NEW YORK (AFN) - De aan de Amsterdamse beurs genoteerde investeringsmaatschappij Pershing Square heeft een ,,erg kostbare fout'' gemaakt met zijn belang in farmaceut Valeant. Het had naar eigen zeggen de aandelen van de hand moeten doen, toen deze rond de 250 dollar per stuk noteerden.

Dat stelde Pershing woendag in zijn jaarlijkse brief aan beleggers. Het aandeel Valeant sloot dinsdag op 98,57 dollar, Pershing kocht ze voor gemiddeld 196 dollar per stuk. ,,Wij geloofden dat het bedrijf mogelijk via additionele transacties op een betekenisvolle manier de intrinsieke waarde zou laten toenemen'', aldus Valeant.

Een vergelijkbare fout werd gemaakt bij Canadian Pacific, waar de positie van Pershing niet werd verkleind op een goede koers. Het aandeel stond op 240 Canadese dollar, inmiddels 163,60 Canadese dollar. Ook Platform Specialty Products stemde niet tevreden, de deelneming werd aangeschaft voor 25 dollar per aandeel. Inmiddels is de koers van het aandeel 7,39 dollar.

Het investeringsfonds Pershing deed het ook in de eerste weken van het jaar slechter dan de markt. Het is echter niet van plan betekenisvolle aanpassingen in zijn portefeuille door te voeren. Het bedrijf voorziet ook ,,minimaal een nieuwe'' investering in de komende maanden.