Nieuws/Financieel
448718
Financieel

Sacha meldt overname schoenenketen Manfield

AMSTERDAM (AFN) - De failliete schoenenketen Manfield gaat verder onder de vleugels van branchegenoot Sacha. Dat bedrijf zegt daarover een overeenkomst te hebben gesloten met de curatoren en de betrokken banken. Hoeveel winkels en banen daardoor behouden blijven, is niet bekend. Daarover moet de komende tijd meer duidelijk worden.

,,Manfield is een prachtig merk met een rijk verleden en vanaf vandaag weer met een mooie toekomst'', zei directeur Ward Termeer van Sacha woensdag. Hij noemde het ,,goed nieuws'' dat de schoenenketen weer deel gaat uitmaken van een familiebedrijf, in plaats van het beursgenoteerde Macintosh. ,,Want het is bewezen dat familiebedrijven de ruggengraat zijn van onze economie.''

Macintosh werd eind december failliet verklaard, de winkelketens die onder het retailconcern vallen volgden enkele dagen later. Branchegenoot Ziengs heeft zich inmiddels ontfermd over het merendeel van de vestigingen van Scapino. De Belgische en Luxemburgse winkels van Brantano komen in handen van een consortium met daarin R&S Retail, dat afgelopen jaar ook Miss Etam en Promiss van de ondergang redde.

Een woordvoerder namens de curatoren van Macintosh wilde alleen kwijt dat inderdaad met Sacha gesproken wordt over een doorstart van Manfield. Hij kon evenwel nog niet bevestigen dat al een definitief besluit is genomen over de toekomst van de schoenenketen.