Nieuws/Financieel
448880
Financieel

Miljonair haakt af voor overname moederbedrijf Dixons

Amsterdam - Het rommelt rond de recente overname door Relevant Holdings van de failliete Bas Group met winkelketens zoals Dixons en iCentre.

Terwijl de koop van de winkels en de garantieverzekeraar ’Harmony’ uit de boedel voor €12 miljoen al was gesloten met de curator, haakte de financier vlak voor kerst plotseling af.

Bruid

Naar nu blijkt, zag multimiljonair Michel Perridon de financiering op het laatste moment niet meer zitten. Hierdoor zat de curator in het faillissement met een koper zonder geld.

„Perridon liet de bruid achter bij het altaar”, beweert curator Jan Padberg. „We hebben daardoor enkele zeer spannende dagen beleefd”.

Portemonnee

Maar volgens Perridon liep hij niet zonder reden weg. De contracten bleken niet op orde bij de verkoop. Hij noemt het besluit van de curator om desondanks zaken te doen met Relevant „onverantwoord. Blijkbaar dacht de curator vooral aan zijn eigen portemonnee.”

„Ik had het geld al overgemaakt, maar kreeg het advies van mijn advocaat om ervan af te zien”, aldus Perridon. Zijn advocaat bevestigt dit. „De contracten met Apple bleken niet op het afgesproken tijdstip rond, en er was onduidelijkheid over het eigendom van de verzekeringsmaatschappij”, aldus Raymond De Bok.

Henk Kamsteeg van Relevant ontkent dat de zaken niet op orde waren.