Nieuws/Financieel
448911
Financieel

Jumbo neemt LaPlace over

AMSTERDAM - Supermarktconcern Jumbo Groep neemt La Place over.

Dat bevestigen de curatoren dinsdag middels een persbericht.

Jumbo neemt de activa, het hoofdkantoor en een zestigtal externe vestigingen over. Een handvol verlieslatende vestigingen wordt gesloten.

Klik hier voor het DFT-dossier met al het nieuws over V&D

Op termijn is het de bedoeling dat Jumbo ook de plusminus 60 in de V&D-warenhuizen gevestigde La Place-vestigingen overneemt. Het overgrote deel van de banen is daarmee gered.

De curatoren zijn verder in gesprek met twee partijen over een mogelijke doorstart van V&D.

Twee kandidaten voor V&D

Ook vergroot het de kans dat de V&D-warenhuizen en de daarin gevestigde LaPlace-vestigingen blijven bestaan.

Gesprekken over de overname van V&D worden met twee serieuze kandidaten gevoerd. Jumbo schuift nu aan bij die gesprekken als belanghebbende. Wie die kandidaten zijn is nog onbekend. Kort voor oud en nieuw mislukte een aparte verkoop van La Place.

Lees ook: 'Bankroet V&D drukt stemming consumenten'

Ahold

Een woordvoerder van Ahold wil niet reageren op de strategische zet van concurrent Jumbo. ,,Wij geven geen commentaar op dergelijke marktperikelen.”

Ahold-dochter Albert Heijn heeft zich ook niet gemeld bij de curatoren, hoewel Ahold in de VS wel twee op het La Place concept geïnspireerde pilotstores in zijn winkels heeft.

Positieve ontwikkeling

CNV-bestuurder Martijn den Heijer spreekt van een positieve ontwikkeling. ,,Een deel van de werkgelegenheid blijft hiermee behouden. Verder geeft dit ook hoop op een overname van de LaPlace-vestigingen binnen V&D."

Lees ook: Alarmfase 1 in de winkelstraat

FNV Handel ziet de doorstart van de zelfstandige La Place-vestigingen als een goede eerste stap voor het behoud van werkgelegenheid van zoveel mogelijk werknemers van het warenhuis. ,,Hoe meer mensen aan de slag kunnen blijven tegen dezelfde arbeidsvoorwaarden, hoe beter", aldus "bestuurder Niels Suijker.

De curatoren zijn nog in gesprek met enkele partijen over de verkoop van de V&D-vestigingen. Suijker: ,,In veel V&D-vestigingen zit ook een La Place. Voor medewerkers op deze locaties is er helaas nog geen duidelijkheid over hun toekomst."