Nieuws/Financieel
448933
Financieel

Banken op de bres voor leveranciers V&D

Amsterdam - ABN Amro, Rabobank en ING zullen er alles aan doen om leveranciers die financieel in de problemen komen door het faillissement van V&D en Macintosh te helpen.

ABN Amro heeft inmiddels een speciale desk geopend waar gedupeerde ondernemers zich kunnen melden. „Wij gaan ons uiterste best doen om leveranciers die in liquiditeitsproblemen zijn gekomen te helpen”, zegt een woordvoerder. Rabobank en ING melden de situatie per ondernemer te bekijken.

Lees ook: Leveranciers V&D zitten klem

De grootbanken reageren op een oproep van MKB-Nederland. De ondernemersorganisatie maakt zich grote zorgen over de faillissementen in de retail. „De impact is groot, voor de bedrijven zelf, het personeel en het straatbeeld. Maar er is nog een kwetsbare groep die meegesleept dreigt te worden, namelijk de mkb-leveranciers van de failliete winkels. Hun rekening wordt niet meer betaald, en zonder extra liquiditeitsruimte dreigt voor hen hetzelfde lot als hun afnemer”, zegt directeur Leendert-Jan Visser.

Volgens MKB-Nederland gaat het om enkele tientallen ondernemingen die in de problemen zijn gekomen. „Een groot aantal bedrijven loopt nu een behoorlijke post aan inkomsten mis. Deze mkb’ers moeten geholpen worden, anders vallen ze om.”

V&D laat weten te betreuren dat leveranciers in de problemen komen. „Maar we kunnen ze nu eenmaal niet betalen op dit moment. Dat kan pas als er sprake is van een doorstart. De komende weken wordt er meer duidelijk”, aldus een woordvoerder.