Nieuws/Financieel
449023
Financieel

Kosten reorganisatie drukken resultaten 3M

ST PAUL (AFN) - Het Amerikaanse industriële concern 3M, dat in oktober aankondigde 1500 banen te schrappen, kampte afgelopen kwartaal met de kosten die de reorganisatie met zich meebrengt. Dat bleek uit de cijfers die de producent van tienduizenden uiteenlopende producten, waaronder Post-it-plakbriefjes, Scotch-tape en vele industriële goederen, dinsdag naar buiten bracht.

3M zag de winst in het vierde kwartaal ruim 8 procent dalen tot 1,66 dollar per aandeel. Daarmee deed 3M het alsnog beter dan de gemiddelde verwachting van analisten die gemiddeld uitgingen van een winst van 1,62 dollar per aandeel. Het bedrijf rekende voor dat de herstructureringslast 14 cent van de winst per aandeel afsnoepte.

3M sprak over 2015 als een ,,uitdagend jaar" waarbij het concern ook kampte met de dure dollar en de tegenvallende wereldeconomie. 3M is voor het overgrote deel van zijn omzet afhankelijk van de buitenlandse markten. De omzet daalde naar 7,3 miljard dollar, waar een jaar eerder 7,7 miljard dollar in de boeken werd gezet.