Nieuws/Financieel
449063
Financieel

‘Koop als het bloed door de straten loopt’

Weinig bezoekers van DFT hechten waarde aan de wijsheid ‘Sell in May and go away, but remember to come back in September’. Wel populair is ‘Koop als het bloed door de straten loopt’. Dit blijkt uit een peiling waarop bijna 1300 keer gestemd is.

Maar liefst twee derde van de deelnemers aan de peiling koos voor voor laatstgenoemde beurswijsheid. Probleem is wel dat het lastig te bepalen is wanneer het bloed door de straten loopt. Het is immers vrij subjectief. Nu kan gesteld worden dat de neergang van meer dan 10% voor de AEX in de eerste paar weken van het jaar tot onder de 400 punten een prachtige koopgelegenheid bood. Maar op dat moment zullen beleggers zich afgevraagd hebben of de paniek wel voldoende groot was.

17% van de deelnemers koos voor de beurswijsheid ‘Probeer nooit een vallend mes te vangen’. Het voorbeeld van deze week is uiteraard de koersduik van ingenieursbureau Arcadis volgend op zijn winstwaarschuwing. Het verlies liep maandag steeds verder op en vandaag volgde een verdere daling.

Slechts 11% stemde voor ‘Zoals januari gaat, gaat de rest van het beursjaar’, hoewel deze beurswijsheid vaak uitkomt. Hopelijk is het ditmaal anders, gezien de dramatische koersontwikkeling deze maand.

‘Sell in May and go away, but remember to come back in September’ is ongetwijfeld de bekendste beurswijsheid. Maar niet populair bij bezoekers van DFT, want deze kreeg slechts 6% van de stemmen.