Nieuws/Financieel
449093
Financieel

'Negatieve verrassing Galapagos'

AMSTERDAM (AFN) - Dat Galapagos stopt met de klinische ontwikkeling van medicijn GLPG1205 voor patiënten met een vorm van chronische darmontsteking is een negatieve verrassing. Dat stelt KBC dinsdag in een rapport over het biotechnologiebedrijf.

Volgens Galapagos heeft een studie aangetoond dat GLGP1205 statistisch ,,niet aanzienlijk'' beter of slechter presteert dan een placebo. Meer details over de studie worden later dit jaar bekendgemaakt.

Volgens KBC waren positieve testresultaten van GLGP1205 op de korte termijn een 'trigger' voor het aandeel. De bank verwacht dan ook een negatieve reactie. Wel benadrukte KBC dat het middel qua waarde ,,relatief onbelangrijk" was.

Teleurstelling

Door de recente deal met Gilead blijft Galapagos op de 'conviction buy list' van KBC staan. De bank handhaafde zijn koersdoel van 70 euro.

Theodoor Gilissen bestempelde het besluit als een ,,teleurstelling'', maar de zakenbank acht de gevolgen daarvan ,,beperkt''. De verdere ontwikkeling van filgotinib (reumamedicijn) en drie middelen tegen taaislijmziekte zijn ,,veel belangrijker''. Galapagos blijft 'aanbevolen' bij Gilissen, dat een koersdoel hanteert van 75 euro.

Het aandeel Galapagos koerste om 11.26 uur 3,4 procent lager op 46,95 euro, terwijl de MidKap op dat moment 0,9 procent daalde.