Nieuws/Financieel
449104
Financieel

FAMILIEZAKEN Zorgzame villa

Altijd ouderen aan keukentafel

Wassenaar - Philip Kruseman Aretz groeide letterlijk op in het bedrijf waarvan hij nu directeur is. De geschiedenis van Kruseman Aretz Zorgvilla’s begon in 1979 toen zijn moeder enkele hulpbehoevende bejaarden in huis nam. Philip was destijds 6 jaar.

„Toen mijn ouders uit elkaar gingen, bleef mijn moeder de zorg voor mijn bij ons inwonende grootvader - haar schoonvader - op zich nemen. We woonden in een groot huis en mijn moeder besloot haar baan als operatieassistente op te zeggen en nog enkele mensen met een verpleeghuisindicatie in huis te nemen. Zo kon ze ook meer tijd thuis doorbrengen bij mij en mijn broertje.”

Kruseman Aretz heeft goede herinneringen aan zijn jeugd, waar de ’bewoners’ deel uitmaakten van het gezin. „Ik kan me niet anders herinneren dan dat er bij ons ouderen aan de keukentafel zaten.”

Ondanks deze warme gevoelens, was hij geenszins van plan om het werk van zijn moeder ooit voort te zetten. Maar na zijn studie bestuurskunde in Rotterdam, waar hij afstudeerde op vraaggerichtheid in de ouderenzorg, trok het feit dat er rond die tijd meer gereguleerde marktwerking werd toegestaan in de zorg hem toch richting het familiebedrijf.

Inmiddels is Kruseman Aretz samen met zijn moeder eigenaar van de zaak. Ook zijn vrouw werkt er; zij is verantwoordelijk voor de voorraad van de zorglocaties.

Zowel moeder als zoon wonen nu niet meer tussen de bewoners, die deze week vanuit de voormalige twee zorglocaties verhuizen naar een prachtige nieuwe villa in Wassenaar: Oud Clingendael. Maar ze zijn beiden nog steeds met hart en ziel verbonden met het bedrijf. „Het maakt al meer dan 35 jaar deel uit van ons leven, we zijn ermee vergroeid.”